Selecteer een pagina

Dus daar zat ik op het vliegveld, een klein beetje in de zenuwen dankzij de mevrouw achter de balie die mijn standby status zo uitlegde dat ik het idee kreeg dat ik zeer waarschijnlijk niet mee kon vliegen. 

Op het moment dat mijn vliegtuig geland is en er mensen uit komen, weet ik nog steeds niet wat me nou te wachten staat. Wel zie ik dat sommige mensen die uit het vliegtuig komen door een man met een grijze baard en blauwe ogen eruit gepikt worden. Type Rus zeg maar. Ze moeten hun paspoort aan hem geven en krijgen een briefje. Ik -met mijn oplettende blik- stoot de man naast mij aan en vraag of hij dat ook zo verdacht vindt. Hij heeft géén idee waar ik het over heb en zegt dat het waarschijnlijk een tourguide is. Ik probeer het tafereel nauwlettend in de gaten te houden, maar opeens staat een jeugd korfbalteam uit de Dominicaanse Republiek in mijn blikveld. Hier houdt dit verhaal dus op, want ik zie alleen nog maar jonge Dominicanen in traningspakken. Ik hoop dat er niks vreemds gaande is met de Rus.

Ik weet nog steeds niet of ik mee mag vliegen. Inmiddels fantaseer ik over een ruime financiële vergoeding, een hotelovernachting, een luxe diner en een businessclass stoel. Als ik vervolgens word geroepen en het blijkt dat ik gewoon mee mag vliegen, op een gewone stoel, ben ik stiekem een beetje teleurgesteld. 

Toevalligerwijs zit ik in het vliegtuig naast de man die de Russische paspoort innemer totaal niet verdacht vond. We raken aan de praat door de meest voor de hand liggende vraag: “goh jij ook naar Madrid?”. Hij vertelt dat hij z’n vrouw gaat opzoeken in Lima. Ik ben meteen mega enthousiast en stel honderd vragen en zo kom ik er dus achter dat ik in een LEVENSECHT BOER ZOEKT VROUW INTERNATIONAAL zit. Zonder camera’s en zonder Yvon Jaspers. (Ik zei nog tegen hem: “hee net boer zoekt vrouw, kan je beter Yvon Japsers hebben die nu deze vragen stelt.”). Maar goed, hij kende haar via internet. Drie weken. En ze hadden wel veel geskypet dus het voelde “wel heel echt”. Kleine rondvraag leert mij dat hij 50 is en een melkveehouderij heeft in het noorden van het land.

Zijn moeder woont in een huisje naast hem en zij kookt iedere dag voor hem en doet zijn was. Hij zei dat ie vroeger “misschien een paar steken had laten vallen bij het vinden van een vrouw”. En hij is ook niet per se op zoek nu naar een buitenlandse vrouw, maar de single Nederlandse vrouw van middelbare leeftijd spreekt hem weinig aan. “Dan kijk ik op zo’n datingsite wie mijn profiel hebben bekeken en dan krijg je zo’n kop te zien met kort geknipt haar dat recht overeind staat en met een bril met een opvallend montuur. En als ze dan zouden lachen, maar nee. Dan kijken ze ook nog eens heel chagrijnig.” Ja dan zou ik ook liever een buitenlandse schone op mijn erf rond hebben lopen.

Ik vraag of hij wel eens verliefd is geweest en krijg prompt een soort vrouwen CV: hij was eerst aan het daten met een Schotse vrouw. Toen hij haar later nog eens tegenkwam vertelde zij dat haar ex-man nu heel gelukkig is met een Russische vrouw. Dus hij dacht goh, interessant: “Dus ik op Google: ‘Russische vrouwen’ ingetypt.” Toen kwam hij er achter dat er bemiddelingsbedrijven voor bestaan. Rusland bleek toch een beetje lastig qua visum en na wat verder googelen kwam hij tot de conclusie dat een Poolse vrouw visumtechnisch het handigst was. Hij mocht uit verschillende plaatjes en verhaaltjes kiezen en koos er drie. Hij schreef brieven, maar niemand van zijn uitgekozen vrouwen reageerde. Wel een andere, Oekraïense, vrouw.  Dus hij naar Oekraïne. Bleek dat ze een kind van 13 had en ze wilde per se bij dat kind blijven. “Ik had nog voorgesteld dat hij bij opa en oma kon blijven en dat hij dan gewoon af en toe naar Nederland kon komen”. Maar dat vond ze toch niet zo’n goed idee en dat werd dus niks. 

Maar hij had wel de smaak te pakken daarna. Een Filipijnse en een Mexicaanse volgden. Ook dat liep niet helemaal goed af. Ik vertelde dat ik een Colombiaanse vriend had gehad. Dat had hij ook geprobeerd, een Colombiaanse: “Maar dat was maar twee keer en alleen voor de seks.” Ik stelde hem voor om zo’n wereld scratch kaart te kopen zodat ie alle landen kon afkrassen waar ie vrouwen had gehad.

Hij liet me ook z’n handen zien, met allemaal kloven en helemaal vies. Dus ik zei: “ehh denk je dat je met die vingers aan die mooie vrouw gaat zitten?” “Ja die Mexicaanse vond dat geen probleem.” 

En nu is ie dus op weg naar Lima naar deze lady. Hij gaat me appen hoe het afloopt en van de zomer mag ik koeien komen melken op zijn boerderij.